Neem contact op via WhatsApp

Hoe kan ik brandstof besparen?

6-4-2018

Wij geven je graag wat tips over hoe je brandstof kan besparen, want: wanneer je brandstof bespaart, bespaar je geld. Welke auto je ook aanschaft, er zijn altijd dingen die je kunt doen om brandstof en dus geld te besparen. Brandstofbesparing zorgt niet alleen voor minder gelduitgaven, maar ook voor schoner rijden en is dus ook beter voor het milieu. Hieronder vind je een paar handige tips over hoe je brandstof kan besparen en hoe wij jou hierbij kunnen helpen.

1. Geef jouw auto regelmatig een onderhoudsbeurt voor een zo optimaal mogelijke werking. Je kan hiervoor bij ons langskomen, zodat wij jouw gehele auto kunnen nalopen en het noodzakelijke onderhoud voor jou kunnen uitvoeren. Uiteraard zullen we dit in overleg met jou doen. 

2. Controleer de bandenspanning regelmatig. Te zachte banden kunnen leiden tot een hoger brandstofverbruik. Kom gerust bij ons langs, zodat wij jou erbij kunnen helpen. Daarnaast kunnen wij ook zorgen voor het verwisselen en opslag van de zomer en winterbanden

3. Bespaar op gewicht. Neem geen onnodige zaken mee in de kofferbak en het passagiersgedeelte. Zorg er dus voor dat je auto altijd netjes opgeruimd is en dat er geen onnodige extra spullen in de kofferbak blijven zitten. Kijk bij onze accessoires hoe je jouw Ford zo efficient mogelijk kan indelen.

4. Houd de ramen zo veel mogelijk gesloten. Verwijder de imperiaal alleen als je deze niet nodig hebt en doe de ramen niet te veel omlaag. Zo verlaag je de luchtweerstand en bespaar je meer brandstof. Vooral wanneer de auto sneller gaat dan 80 km/per uur is het zuiniger om de airco aan te hebben met de ramen gesloten dan wanneer je de ramen open hebt staan. Let wel op dat de airco goed onderhouden is. Dit is ook weer zuiniger voor het milieu.

5. Rijd soepel en houd je aan de maximum snelheid. Met soepel rijden bedoelen we met name dat je niet abrupt moet optrekken en afremmen. Abrupt optrekken en afremmen hebben een negatieve invloed op het brandstofverbruik dus zorg ervoor dat je lekker soepel blijft rijden.

6. Eerder doorschakelen. Ford modellen zijn tegenwoordig uitgerust met een schakelindicatie om de versnellingskeuze te optimaliseren. Hierbij wordt er duidelijk aangegeven wanneer je moet schakelen naar een andere versnelling om zo zuinig mogelijk te rijden. Weer goed voor de portemonnee!

Als je verder nog vragen hebt over het besparen, kom dan gerust bij ons langs of neem contact met ons op. Wij staan je graag te hulp om het maximale uit je Ford te halen. 

Neem contact met mij opJe vindt ons hierMaak een service afspraak


Nieuws

Nieuws

Laatste nieuws