Neem contact op via WhatsApp

Prijzen vanaf 1.2 miljoen dollar, gelimiteerde productie van 45 exemplaren

5-7-2019

Ford Performance en Multimatic Motorsport presenteren vandaag op het prestigieuze Goodwood Festival of Speed de Ford GT Mk II. Deze pure circuitauto wordt in een gelimiteerd aantal van slechts 45 stuks geproduceerd.

De Ford GT Mk II – met een 3.5-liter EcoBoost-motor met 515 kW (700 pk), aerodynamica uit de racerij en ondersteltechniek die op circuitgebruik is toegespitst – is door Ford Performance en Multimatic Motorsport ontwikkeld. Ze pasten kennis toe die ze vergaarden met de deelname van de Ford GT aan het FIA World Endurance Championship en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De Ford GT Mk II is als pure circuitauto ontwikkeld, maar onafhankelijk van, en dus niet gelimiteerd door bestaande reglementen voor officiële races.


< X  >
< X  >
< X  >


“Met de GT Mk II is het volledige prestatiepotentieel van de Ford GT toegankelijk. De techniek is niet beperkt door kunstmatige prestatielimieten die organisatoren van kampioenschappen opleggen”, zegt Hau Thai-Tang, Fords chief product development and purchasing officer. “Met de GT Mk II komt de bestuurder dichter dan ooit bij het prestatieniveau van de auto die de 24 uur van Le Mans gewonnen heeft en ervaart hij het geweldige gevoel van een Ford GT-raceauto.”

De productie van de Ford GT Mk II blijft beperkt tot 45 exemplaren met een vanafprijs van 1,2 miljoen dollar. De auto’s zijn vergelijkbaar met de auto die in 2016 de 24 uur van Le Mans won.

“De volledige prestatiemogelijkheden van de Ford GT zijn niet eerder zo duidelijk naar buiten gebracht”, zegt Larry Holt, Multimatic Motorsports chief technical officer. “De prestaties van de straatauto zijn gelimiteerd door wereldwijde homologatie-eisen waaraan de auto moet voldoen. En de prestaties van onze raceauto hebben te lijden onder de beperkingen van de Balance of Performance, die ervoor zorgt dat de raceauto maar liefst 110 kW (150 pk) vermogen verliest ten opzichte van de straatversie van de GT. De Mk II geeft spectaculair antwoord op de vaak gestelde vraag hoe de auto zou presteren als van al die beperkingen geen sprake zou zijn.”

De GT Mk II begint zijn leven als een reguliere Ford GT in de fabriek in het Canadese Markham, Ontario. Vervolgens wordt hij overgebracht naar de gespecialiseerde werkplaats van Multimatic Motorsport, waar hij wordt opgebouwd tot de Ford GT Mk II.


De Ford GT Mk II maakt zijn publieksdebuut met een optreden in de Supercar-klasse tijdens het Goodwood Festival of Speed. De 45 exemplaren zijn rechtstreeks te koop bij Multimatic Motorsport. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Multimatic Motorsport via FordGTMkII.com.


Nieuws

Nieuws

Laatste nieuws