Neem contact op via WhatsApp

Volkswagen sluit zich bij Ford aan met investering in Argo AI, het bedrijf met een platform voor autonome voertuigen

19-7-2019

Met een waarde van meer dan $ 7 miljard (€ 6.2 miljard). Samenwerking geeft beide autofabrikanten de mogelijkheid het zelfsturende Argo AI systeem te integreren in eigen voertuigen voor wereldwijd schaalvoordeel.

Ford Motor Company en Volkswagen AG hebben vandaag aangekondigd hun wereldwijde samenwerking uit te breiden, inclusief geëlektrificeerde voertuigen. Beide partijen zullen gaan samenwerken met Argo AI om technologie rondom autonome voertuigen te introduceren in de V.S. en Europa. Zo kunnen beide partijen hun klanten beter bedienen en tegelijkertijd hun concurrentiepositie en kosten- en kapitaalefficiëntie verbeteren.

Door met Ford en Volkswagen samen te werken, is Argo AI's self-driving system (SDS) de eerste met commerciële implementatie plannen voor Europa en de VS. Tegelijkertijd kan er hierdoor gebruikgemaakt worden van de wereldwijd bereik van beide autofabrikanten. Hierdoor heeft Argo's AI's platform de grootste potentieel qua wereldwijde implementatie van alle autonoom rij-technologieën tot nu toe. Volkswagen en Ford zullen onafhankelijk van elkaar Argo AI's SDS integreren in de daarvoor specifiek gebouwde voertuigen om zo het vervoer van mensen en goederen door beide bedrijven verder te ondersteunen.


Samenwerking Ford en Volkswagen voor elektrische voertuigen
De bedrijfsleiders kondigden ook aan dat Ford de eerste autofabrikant zal zijn die de door Volkswagen ontwikkelde elektrische voertuigen architectuur en Modular Electric Toolkit (MEB) zal gebruiken voor de hoog-volume productie in Europa van volledig elektrische voertuigen beginnende in 2023.

Ford verwacht 600.000 Europese voertuigen te leveren, gebruikmakende van de MEB over een periode van 6 jaar, met een tweede geheel nieuwe Ford model voor Europese klanten waar nog over onderhandeld wordt. Hiermee zet Ford zijn Europese strategie voort om zich te focussen op de sterke punten, inclusief bedrijfswagens, overtuigende crossovers en geïmporteerde iconische voertuigen zoals de Mustang en de Explorer.


Wat voor een samenwerking er is tussen Ford en Volkswagen
Volkswagen-Ford samenwerking – die geen cross-ownership tussen beide bedrijven inhoudt is onafhankelijk van de investeringen die gemaakt zijn in Argo AI. Deze samenwerking wordt beheerd door een gezamenlijke commissie, door Hackett en Diess en de hoger management van beide bedrijven geleid.

De voorgaande samenwerking voor de ontwikkeling van een medium pickup door Ford en een city van door Volkswagen voor wederzijds wereldwijd gebruik gaan nog volgens schema en deze kunnen op zijn vroegst in 2022 al verwacht worden. Beide autofabrikanten verwachten dat de vraag naar medium pickups en vans zal stijgen in de komende 5 jaar. Deze samenwerking zorgt ervoor dat er betere technologieën en innovaties sneller gemaakt zullen worden en dat er efficiënter gebruik gemaakt kan worden van de productielijnen.


 Deel dit berichtNieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws