Neem contact op via WhatsApp

Waterverbruik Ford drastisch verminderd

28-10-2016

Het waterverbruik bij de productie van een Ford is al gereduceerd met meer dan 60 procent ten opzichte van het jaar 2000. Ford streeft ernaar het waterverbruik nog verder terug te brengen: in 2020 moet 72 procent minder water gebruikt worden bij de productie van auto's dan in 2000. Ford zet in op innovaties om geen druppel schoon drinkwater meer te hoeven gebruiken in het productieproces.

“Aangezien veel van onze fabrieken zijn gevestigd in regio’s over de hele wereld waar een tekort aan water bestaat, richten we ons op verantwoord waterbeheer bij onze activiteiten”, aldus Bruce Hettle, Group Vice President van Global Manufacturing & Labor Affairs. “We streven naar een stabiel wateraanbod voor onze fabrieken, terwijl we samenwerken met plaatselijke gemeenschappen om te zorgen dat aan hun behoeften wordt voldaan.”

Andrew Hobbs, Director Environmental Quality Office, zegt: “We erkennen dat water een onmisbare hulpbron is, dus hebben we onszelf een streng doel gesteld voor 2020, waarbij we voortbouwen op onze huidige succesvolle inspanningen tot besparing. We verkennen innovatieve manieren waarop we onze voetafdruk kunnen verkleinen, te beginnen bij ons streven om geen drinkwater meer te gebruiken bij onze productieprocessen. We streven er uiteindelijk naar om helemaal geen water meer te gebruiken tijdens onze productieprocessen.”

Kim Pittel, Vice President Sustainability, Environment & Safety Engineering vult aan: “Ford erkent het feit dat mensen recht hebben op water. Met het stellen van een ambitieus doel om geen water meer te gebruiken voor productieprocessen en het invoeren van het CEO Water Mandate laten we zien dat we hier aandacht aan besteden. We zijn niet alleen bezig met het verminderen van het waterverbruik in onze eigen faciliteiten, maar we delen nu ook onze toonaangevende werkwijzen om het waterverbruik van onze leveranciers te verlagen, en onze impact te vermenigvuldigen.”

Ford heeft de besparingen tot nu toe kunnen realiseren door nieuwe technologieën te implementeren, zoals de 3-natspuitprocedure en minimale smering. Het bedrijf blijft doorgaan met de introductie van realtime waterdosering met behulp van innovatieve technologieën om het waterverbruik proactief te beheren. Tevens voert Ford voortdurend waterbeoordelingen uit om te bepalen op welke gebieden nieuwe waterbesparingsprocedures kunnen worden geïmplementeerd.

Ford heeft tussen 2000 en 2015 al 377 miljard liter water bespaard. Dit is een daling van 61 procent en is genoeg om meer dan 15.000 wedstrijdzwembaden mee te vullen. Omdat Ford deze prestatie in 2013 behaalde, loopt het bedrijf nu twee jaar voor op het eigen waterbesparingsdoel.

Ford is een van de acht bedrijven die voor haar maatregelen om water te besparen een “A”-beoordeling heeft ontvangen van de CDP, het enige wereldwijde agentschap voor de vermelding van milieuaangelegenheden ter wereld. Ford is het enige Noord-Amerikaanse bedrijf dat de hoogste waardering van het bureau ontvangt wat betreft zakelijk waterbeheer.

Meer weten over de inspanningen van Ford om duurzamer te produceren?


Lees op Fordmediacenter.nl:

Ford rapporteert jaarlijks over duurzaamheid. Ga naar het Sustainability Report 2015/2016.

Ford Sustainability Report

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws